Askeze? NE 😉

Jíst zdravě a mít celkově dobrý pocit z toho, jak se chováte ke svému tělu, vůbec nemusí znamenat jakoukoli askezi, jak by napovídal zvykový názor dnešní doby. Protizánětlivá strava je naopak o hojnosti a dovolení si vychutnávat každé sousto, které si s láskou připravíte. Dopřejete si hojnost množství a zároveň budete zažívat každodenní hostinu přirozených libých chutí spojenou s naplněním dobrým pocitem z uzdravování Vašeho těla. Vyživíte své fyzické tělo, i potřebu pochutnat si a oblažit se harmonickou kombinací chutí na talíři. Ale to zdaleka není vše co Vás potěší.. — Zvyšující se fyzická kondice, vyšší energie, lepší paměť a psychická odolnost, hubnutí,.. doslova si budete mládnout před očima.. Ta překrásná změna, kdy po pár měsících s protizánětlivou stravou se na Vás při pohledu do zrcadla bude dívat nový, zářivý, o 10 let mladší člověk stojí za to..

A pro inspiraci – toto je můj dnešní oběd, běžně toho sním ještě mnohem více ..a musím podotknout – ručička váhy se mi zastavuje na úplně stejném místě jako před 20 lety.. Chcete poznat tajemství skrývající se za tím a mít to také tak? 😀 ..napište mi, ráda se s Vámi podělím 🙂

..A pokud jste dostali chuť na menu z obrázku, ..tady je návod:

Kořenová zelenina na cibulce upravená v tlakovém hrnci s Basmati rýži, která sice nepatří do každodenního protizánětlivého jídelníčku, ale občas si ji můžete dovolit – připravená na indický způsob a zasypaná koprem je lahůdkou sama o sobě. Chuťový zážitek doplňuje čerstvá příloha nasbíraná na balkoně – voňavá bazalka s petrželkou a Vítovo Kimchi (které jako jedno z mála neobsahuje cukr). Vzhledem k letnímu období ještě neschází salát z kadeřávku zalitý Umeoctem a olivovým olejem.. Ráj na zemi 🙂

Život s protizánětlivou stravou je prostě báječně chuťově pestrý a lahodný 😀